Το ReCreate είναι μια κοινωνική επιχείρηση που κάνει τα υλικά τέχνης και τα εκπαιδευτικά υλικά προσβάσιμα και οικονομικά, για όλη την κοινότητα, για κάθε είδους δημιουργικούς σκοπούς. Το ReCreate λειτουργεί ως ένας κόμβος κυκλικής οικονομίας, καθώς αξιοποιεί τα πλεονασματικά αντικείμενα των τοπικών επιχειρήσεων και τα μετατρέπει σε χρήσιμη πρώτη ύλη για δημιουργικά εκπαιδευτικά εργαστήρια. Η λειτουργία του είναι αντίστοιχη ενός Κέντρου Δημιουργικής Επαναχρησιμοποίησης Υλικών, καθώς έχει μεγάλες αποθήκες συλλογής πλεονασματικών υλικών και παρέχει εκπαίδευση στην τοπική κοινότητα, ανοίγοντας το ζήτημα της μείωσης και διαχείρισης των απορριμμάτων.

Το ReCreate συνεργάζεται με τοπικές και εθνικές επιχειρήσεις για τη συλλογή ανεπιθύμητων και πλεονασματικών αντικειμένων, για χρήση στην προσχολική εκπαίδευση, σχολεία, κολέγια, ομάδες ειδικών αναγκών και κοινοτικά κέντρα και από άτομα για έργα τέχνης, χειροτεχνίας, θεάτρου και δημιουργικών έργων κάθε είδους. Απευθύνεται επίσης σε καλλιτέχνες και τεχνίτες, δασκάλους τέχνης και δημιουργικούς εμψυχωτές, καλλιτέχνες της κοινότητας, μαθητές, χομπίστες και οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για δημιουργική έκφραση ή χειροτεχνία. Αυτό βοηθά τις τοπικές επιχειρήσεις να παράγουν λιγότερα απόβλητα, βοηθά τα σχολεία και τις κοινότητες να επεκτείνουν τους προϋπολογισμούς και τη φαντασία τους και βοηθά το περιβάλλον μειώνοντας τα απόβλητα και το αποτύπωμα άνθρακα.

Το ReCreate έχει δημιουργήσει ένα πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, από το νηπιαγωγείο μέχρι και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα οποία βασίζονται στην δημιουργική επανάχρηση υλικών. Χρησιμοποιώντας την STEAM μεθοδολογία (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics), αυτά τα εργαστήρια επικεντρώνονται σε διασκεδαστικές, καλλιτεχνικές δραστηριότητες που διδάσκουν και εξερευνούν ένα επιστημονικό, τεχνολογικό, μηχανικό ή μαθηματικό εύρημα ή ανακάλυψη. Τα εργαστήρια επίσης είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα για να είναι συμπεριληπτικά, μην αφήνοντας εκτός της μαθησιακής διαδικασίας και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Εκτός από την δημιουργική εγρήγορση στην οποία μπαίνουν οι μαθητές, παρακολουθώντας αυτά τα εργαστήρια, μαθαίνουν παράλληλα την έννοια της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας. Τέλος, υπάρχουν εργαστήρια που αφορούν σε όλη την κοινότητα, δημιουργώντας τις συνθήκες ώστε ομάδες ανθρώπων, π.χ οικογένειες, συνεργάτες κ.α να μπουν σε μια διαδικασία δημιουργικής επανάχρησης υλικών, αλλά κατ ́επέκταση διερεύνηση λύσεων για έναν πιο αειφορικό τρόπο ζωής.